Jaasta on moneksi

Kun luin Hesarista Risto E. J. Penttilän haastattelun (HS 31.10.2015), jossa hän kertoi Jaa-puolueesta, riemastuin. Juuri tuosta samasta aiheesta kirjoitin edellisessä blogitekstissäni.

Olen itse vaan tällainen yksinäisten polkujen kulkija, eikä minusta ole pistämään joukkoliikettä käyntiin, mutta toimin erittäin mielelläni hyvän idean jakajana muun muassa tällä kanavallani.

Ensimmäisenä tuli jaa-puolueesta mieleen jaettu ilo, joka on moninkertainen ilo. Se on. Siksi kannattaa jakaa hyviä ideoita, kannustavia kommentteja, kiitosta, hyvää oloa, onnistumisia.

Kuka tahansa, joka pääsee osalliseksi moisista sanoista, eleistä ja teoista, ilahtuu ja kokee hyvän olon tunnetta. Ja sehän tiedetään, kuinka hyvä mieli ihmisessä toimii. Jaettu ilo toimii parhaimmillaan kuin aggressiivisesti leviävä virus.

Jaa-puolueen kantavana ideana on katkaista kaiken vastustamisen ilmapiiri. Ei-sana on hyvä sana oikeassa paikassa, mutta olen samaa mieltä, että ei on aika latistava ensiajatus.

Siksi en tässäkään tapauksessa halua ensimmäiseksi ajatella, että ei, en voi kannattaa Jaa-puoluetta, koska Penttilän poliittinen aatemaailma ei ehkä vastaa ihan täysin omaani. Ajattelen, että jaa-a, kylläpä upea juttu, että meillä on Riston kanssa tässä asiassa täysin samankaltainen ajattelutapa.

Kiitos Risto, että pistit pystyyn tämmöisen hankkeen! Toivottavasti tämä poikii hyviä ideoita, joista ihmiset poliittisen kentän joka kulmalla saavat potkua toimiinsa, intoa eloonsa ja siinä samassa koko maa kaivattua tsemppihenkeä tekemiseen.

Päivi Karvinen