Tarina Huvikummusta

Silmittelin taloa jo kauan ennen kuin ostin sen. Soma pieni tönö kauniin vanhan puutarhan kulmassa, joen rannassa. Pihassa pieni ulkorakennus, jonka maalipinta oli viehättävästi kulunut. Talon ohi kulkiessa tuli aina hyvä olo.

Sitten se tuli myyntiin juuri, kun vuonna 2011 etsin yritykselleni toimistotilaa. Tiesin heti, että tässä on se hetki, johon pitää tarttua. Ostin talon pois kuleksimasta.

Kun poikani pääsivät käymään talossa ensimmäisen kerran, toinen heistä sanoi: ”Äiti, tämä on kuin Huvikumpu!”. Ja niin talo sai nimensä. Pepin elämänkatsomus kolahti minuun jo pienenä tyttönä, eikä se näkökulma ole vanhemmiten mihinkään kadonnut. Siitä lähti viriämään nimi koko yritykselle.

Tarina kertoo, että talvisodan kynnyksellä rakennettu talo on alun perin ollut yksityisessä omistuksessa, mutta jossain vaiheessa Sipoon kunta osti sen. Kunnan vuosina talossa on asunut niin työntekijöitä kuin myös sosiaalipuolen asiakkaita.

Erinomainen historia talolle, jossa nyt tehdään asumisen viestintää. Seinät henkivät tarinoita. Asuminenhan on yleensä kaikkea muuta kuin mitä sisustuslehtien palstoilta saa lukea.

Loistavan vaaleanpunaisen värinsä talo sai, kun se oli ennen minua erään eestiläispariskunnan omistuksessa. He koettelivat myös suomalaista rakennustapakulttuuria maalaamalla talon katon kirkkaan pinkiksi. Se kuitenkin maalattiin pian uudelleen tumman harmaaksi. Ehkä hyvä niin.

Moni kysyy, aionko pitää talon vaaleanpunaisena. Ilman muuta. Aina kun kerron sipoolaisille, että se on se vaaleanpunainen talo joenrannassa, keskustan kupeessa, saan aikaan vastaanottajan kasvoille hyvän tuulen ilmeen. Jokainen tuntee talon ja myös vieraiden on helppo löytää perille.

Vuonna 2018 peruskorjautin talon viemäristä kattoon vanhaa kunnioittaen ja ekologisuutta arvostaen. Talon sisus muuttui Italia-henkiseksi, jotta minun ei tarvitsisi matkustaa niin usein lempimaahani. Puutarhakin on työn alla, samoin ulkorakennus ja työstyvät eteenpäin samalla elämän makuisella idealla.

Tervetuloa tutustumaan!

Päivi Ruuskanen