Miesten juoruilulla on isommat seuraukset
Sunnuntain Helsingin Sanomissa (4.10.2015) toimittaja Unto Hämäläinen nosti esiin 20 vaikuttajahenkilön näkemyksiä hallituksen toiminnasta. Artikkeli oli erinomainen esimerkki siitä, kuinka myös miehet juoruilevat eli keskustelevat siitä miltä asiat näyttävät ja tuntuvat.
Vaikuttajien nimiä ei mainittu. Kyselyssä ja haastateltavissa oli varmaan mukana naisiakin, mutta koska vaikuttajatahoina on viimeaikoina julkisuudessa näkynyt pääasiassa miehiä, oletan että suurin osa haastateltavista oli miehiä.
Erona naisten vastaavaan toimintaan on se, että yhteiskunnan valtarakenteista johtuen miesten juoruilulla saattaa olla dramaattisemmat vaikutukset. Tässä tapauksessa jopa maamme hallituksen toimintaan hetkellä, jolloin Suomi on poikkeuksellisen hankalassa tilanteessa talousongelmien ja pakolaiskysymyksen takia.
Juoruilu eli tuntemuksistaan keskusteleminen on ihan hyvä juttu, jonka on todettu helpottavan yksilön selviytymistä arjen paineiden alla. Hyvä, että miehetkin sitä tekevät, mutta on myös hyvä huomata se ero, mikä vaikutus toiminnalla on, kun juoruilu puetaan yhteiskunnallisen analyysin kaapuun.
Silti se on juoruilua, jonka motiivit on hyvä kyseenalaistaa niin arjen keskusteluissa kuin isommissakin piireissä. Niin naisten kuin miestenkin osalta.
Päivi Karvinen