Miinan lehmät ovat luovuuden ylistystä

 

Satuin paikalla, kun Miina Äkkijyrkän lehmää vietiin isolla lavetilla pois. Taiteilija itse kuvasi tapahtumaa videolle. ”Nämä lehmät ovat kuin lapsiani”, kertoi Äkkijyrkkä, kun vaihdoin muutaman sanan hänen kanssaan. Sitten hän lähti hoitamaan ”lapsiaan” Riihimäelle, jonne ne olivat näyttelyyn matkalla.

Toivon todella, että Sipoon kunta hankkii edes yhden lehmän takaisin meidän sipoolaisten iloksi. Olen ihaillut niitä nämä neljä vuotta ja iloinnut, että kuntamme on ymmärtänyt, kuinka valtava määrä luovuutta niihin sisältyy.

Jokainen on varmasti täällä Sipoossa nähnyt lehmiä sen verran, että pystyi huomaamaan, kuinka tarkasti Äkkijyrkkä on osannut luoda peltilehmiin oikeiden lehmien upeat muotokaaret. Se vaatii näkemystä, puhumattakaan siitä, että on tajunnut, että nimenomaan autoista löytyy samanlaista muotokieltä kuin noista upeista luontokappaleista.

Minulle nuo peltilehmät ovat olleet luovuuden ylistystä. Ne ovat kertoneet omalla tavallaan sen, että luovuuden ei tarvitse rajoittua totuttuihin raameihin, vaan sitä voi toteuttaa monella tavalla, kukin siten, mikä itselle on luontevinta. Sitä viestiä toivoisin kunnan päättäjien haluavan välittää kaikille sipoolaisille jatkossakin.

Päivi Karvinen

Vaaleanpunaisen talon toimittaja