Yhteisöllisyyden ylistys

Kävin tänään Saarijärvellä työreissulla päiväseltään. Tein haastattelun Saarijärven seudun asumisoikeusyhteisön ihmisistä, jotka ovat rakennuttaneet itselleen asumisoikeustalon.

Onneksi tiesin, että tällaiset juttukeikat ovat todella antoisia. Muuten 15 tunnin työpäivä juna- ja bussimatkoineen olisi tuntunut toooodella pitkältä. Jos eilen hehkutin tanssin keskivartalotreeniä, niin tällainen istumispäivä onkin sitten ihan toisesta laidasta treeniä!

Mutta Omatoimi-talosta. Jos saisi vanheta samalla tavalla kuin tapaamani seniorit tänään, niin ei huolta murhetta. Hitsi mikä elämänvire niillä ihmisillä on. Asukkaiden keski-ikä on 78 vuotta!

Kysyin, että minkä neuvon he antaisivat ihmisille, jotka harkitsevat noin suureen urakkaan lähtemistä. Odotin tietysti jotain suunnitelmallisuudesta, kustannusten valvonnasta yms. yms.

Vastauksena sain, että kannattaa ensiksi mennä porukalla yhteisöllisyyskoulutukseen, jotta opitaan tuntemaan toistensa luonto ja tavat toimia. Niin he olivat hitsanneet porukkansa yhteen.

Hitsi mitä viisautta! Ihania ihmisiä, joilla kaiken lisäksi huumori kukki ihan mielettömästi.

Olen todella onnekas ihminen, kun saan työkseni tavata tuollaisia innostavan viisaita ihmisiä!

Tuo kuva on heidän talostaan. Nuo kukkalaatikot on tehty talkoilla, samoin kuin tietysti myös istutukset. Talonväki tekee myös pihatyöt kesin talvin itse ja sisällä yhteiset tilat siivotaan myös talkoomeiningillä. Ihmisellä kuulemma pitää olla tekemistä.

Juhliakin he kuulemma osaavat, enkä epäillyt sitä yhtään. Tuollaiseen taloon voisin minäkin muuttaa!

 

 

 

Päivi Karvinen